Search Wishlist0

Politica de prelucrare date

Politica de prelucrare date

Politica cu privire la protecția datelor personale
 1. Respectăm confidențialitatea și alegerile dumneavoastră.
 2. Asigurăm implementarea sistemelor de  securitate și confidențialitate pentru protejarea datelor dumneavoastră.
 3. Nu vom folosi  datele personale în alte scopuri decât cele alese de dumneavoastră. Nu vă vom trimite comunicări de marketing nesolicitate. Vă puteți schimba opinia în orice moment.
 4. Nu vom oferi sau vinde datele dumneavoastră personale.
 5. Asigurăm transparență și deschidere cu privire la modul în care folosim datele dumneavoastră.

CINE SUNTEM

Ely Art Bijoux SRL - Sediul social Ploiesti, Str. Sinaii Nr.2 Bloc 9E, Parter, Prahova, Romania- Registrul Comertului J29/530/2017,  CUI 37227178

Ely Art Bijoux SRL a numit un Responsabil cu protecția datelor personale. Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de această politică sau drepturile dumneavoastră, vă puteți adresa responsabilului cu protecția datelor personale la adresa de e-mail dedicata.

CE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Date personale – orice informație sau informații care vă pot identifica direct (de exemplu numele dumneavoastră) sau indirect (de exemplu, prin intermediul datelor pseudonime, cum ar fi un număr de identificare unic).  Aceasta înseamnă că datele personale includ lucruri precum adresa de e-mail, domiciliul, telefonul mobil, numele de utilizator, fotografiile de profil, preferințele personale și obiceiuri de cumpărături, conținutul generat de utilizatori, informațiile financiare și informațiile privind situația financiară. Acestea ar putea include și identificatori numerici unici, cum ar fi adresa de IP a computerului dumneavoastră sau adresa MAC a dispozitivului dumneavoastră mobil, precum și modulele cookie.

CE FEL DE DATE COLECTĂM DE LA DUMNEAVOASTRĂ ȘI CUM LE FOLOSIM?

Ely Art Bijoux SRL crede că dumneavoastră, consumatorul, stați în centrul a ceea ce facem. Ne placem să auzim de la dumneavoastră, să învățăm despre cine sunteți dumneavoastră și să creăm și să livrăm produse de care să vă bucurați. Suntem conștienți că multora dintre dumneavoastră le face plăcere să vorbească cu noi, din acest motiv există mai multe modalități prin care să vă împărtășiți datele dumneavoastră personale cu noi și noi să le putem colecta.

CUM VĂ COLECTĂM SAU PRIMIM DATELE?

S-ar putea să colectăm sau să primim date de la dumneavoastră prin intermediul site-urilor web, formularelor, aplicațiilor, dispozitivelor, produselor Elyart pe site-urile sociale, precum și în alte moduri. Uneori ne oferiți direct acest lucru (de exemplu când plasați o comandă pe site-ul www.elyart.ro sau într-unul dintre magazinele Elyart, atunci când ne contactați pe e-mail sau pe rețelele sociale, când completați formularul de garanție online), uneori le colectăm (de exemplu, folosind cookie-uri pentru a înțelege cum folosiți site-ul) sau, uneori, primim datele dumneavoastră de la alte terțe părți.

Atunci când colectăm date, indicăm câmpurie obligatorii prin asteriscuri în cazul în care astfel de date sunt necesare pentru noi:

- Pentru exercitarea contractului cu dumneavoastră (de exemplu pentru a livra produsele poe care le achiziționați pe site-ul www.elyart.ro sau în magazinele Elyart);

- Pentru a vă oferi serviciul pe care l-ați solicitat (de exemplu, pentru a vă oferi un buletin informativ);

- Pentru respectarea cerințelor legale (de exemplu facturare).

Dacă nu furnizați datele marcate cu un asterisc, acest lucru poate afecta capacitatea noastră de a furniza produsele și serviciile.

Vom prezenta mai multe detalii în tabel, explicând:

 1. În ce perioadă de interacțiune pot fi furnizate sau colectate datele dumneavoastră? – explică activitatea sau situația în care vă aflați atunci când utilizăm sau colectăm datele dumneavoastră. De exemplu, dacă efectuați o achiziție, dacă vă înscrieți la un buletin informativ sau când navigați pe un site.
 2. Care sunt datele personale pe care le primim direct de la dumneavoastră sau care rezultă din interacțiunea dumneavoastră cu noi? – explică tipurile de date pe care le putem colecta în funcție de situație.
 3. Cum și de ce am putea să le folosim? – explică ce putem face cu datele dumneavoastră precum și scopul în care le colectăm.
 4. Care este fundamental legal pentru utilizarea datelor dumneavoastră personale? – explică motivul pentru care vă putem folosi datele.

În funcție de scopul pentru care sunt utilizate datele, fundamental legal pentru prelucrarea datelor dumneavoastră poate fi:

 • Consimțământul dumneavoastră;
 • Interesul nostru legitim, care ar putea fi:
 1. Îmbunătățirea produselor și serviciilor noastre: mai exact, interesele noastre de afaceri pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine nevoile și așteptările dumneavoastră și, prin urmare, să ne îmbunătățim serviciile, site-urile, produselor și mărcile pentru beneficiul consumatorilor noștri.
 2. Prevenirea fraudei: pentru a ne asigura că plata este completă și fără comiterea unor fraude.
 3. Securizarea instrumentelor noastre: păstrarea în siguranță a instrumentelor utilizate de dumneavoastră și asigurarea faptului că funcționează corect și că se îmbunătățesc continuu.
 • Îndeplinirea unui contract: mai exact pentru a efectua serviciile pe care le solicitați de la noi;
 • Motive legale în care prelucrarea de date este cerută de lege.

PROCESUL AUTOMAT DE LUARE AL DECIZIILOR

In scopul securizarii tranzactiilor plasate prin intermediul site-ului Elyart folosim solutia (solutiile) furnizorilor terti. Metoda de detectare a fraudei se bazeaza, de exemplu, pe comparatii simple, asociere, grupare, detectari folosind agenti inteligenti, tehnici de fuziune a datelor si diverse tehnici de exploatare a datelor.

Acest process de detectare a fraudei poate fi complet automatizat sau poate implica interventia umana atunci cand o persoana ia decizia finala. In orice caz, va asiguram ca luam toate masurile de precuatie si garantiile rezonabile pentru a limita accesul la datele dumneavoastra.

Ca urmarea a procesului de detectare automata a fraudelor, puteti intampina intarzieri in ceea ce priveste procesarea comenzii/solicitarii in timp ce tranzactia dumneavoastra este revizuita de noi. Aveti dreptul de a accesa informatiile pe care ne bazam decizia, precum si dreptul de a va opune prelucrarii.

 

PROFILAREA

Atunci cand trimitem sau afisam comunicari sau continut personalizat, putem folosi anumite tehnici calificate drept “profilare” (adica orice forma de prelucrare automata a datelor cu caracteri personal constand in utilizarea acestor date pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoana fizica, in special pentru a analiza sau intuit aspecte referitoare la preferintele, interesele, situatia economica, comportamentul, locatia, sanatatea, situatia financiara sau deplasarile personale ale respectivei persoane fizice). Aceasta inseamna ca putem colecta date personale despre dumneavoastra in diferitele situatii (trimitere newsletter, retargerare cu mesaje publicitare a vizitiatalori care au accesat  site-ul Elyart, gruparea la nivel de interese web a celor care intra pe site-ul Elyart si folosirea acestor informatii in scopuri de marketing) . Centralizam aceste date si le analizam pentru a evalua si a anticipa preferintele si/sau interesele dumneavoastra personale. Pe baza analizei noastre trimitem si afisam comunicari si/sau continut adaptat intereselor sau nevoilor dumneavoastra.

Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor pentru “profilare” in anumite circumstante.

 

CINE ARE ACCES LA DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL?

Putem imparatasi datele dumneavoastra personale in cadrul companiei Ely Art Bijoux SRLL pentru a ne conforma obligatiilor legale, pentru a preveni frauda si/sau pentru a ne securiza instrumentele, pentru a ne imbunatati produsele si serviciile sau dupa ce am obtinut consimtamantul dumneavoastra.

Putem impartasi datele dumneavoastra personale in scopuri de marketing cu terte parti, insa doar cu consimtamantul dumneavoastra. In acest context, este posibil ca datele dumneavoastra sa fie prelucrate de o terta parte, actionand in calitate de operator de date, iar aceste prelucrari de date sa ii fie aplicabile termenii si conditiile, precum si policita privind protectia datelor personale ale tertei parti. Va rugam sa verificati cu atentie documentatia inainte de a consimti cu privier la divulgarea datelor dumneavoastra personale respectivei terte parti.

Datele dumneavoastra personale pot fi, de asemenea, prelucrate in numele noastru de catre furnizorii nostri de incredere. Ne bazam pe terte parti de incredere pentru a efectua o serie de operatiuni de afaceri in numele nostrum. Noi le vom oferi doar informatiile de care au nevoie pentru a efectua serviciul si solicitam ca acestia sa nu utilizeze datele dumneavoastra personale in niciun alt scop. Intotdeauna vom depune toate eforturile necesare pentru a incredinta serviciile care necesita prelucrare datelor dumneavoastra personale:

 • Tertilor care ne ajuta cu furnizarea de servicii digitale cum ar fi ascultarea site-urilor de socializare, gestionarea identitatii, evaluari si recenzii, analiza web si motoare de cautare, CRM (incluzand newsletter si automatizari de mesaje de marketing, SMS-uri, profilarea indivizilor din baza de date si survery-uri);
 • In scopuri de publicitate, marketing, digital si social pentru a ne ajuta sa furnizam publicitate, marketing si campanii publicitare, sa analizam eficacitatea acestora si sa va gestionam datele de contact si intrebarile; tertilor obligati sa va livreze un produs, de ex. servicii de curierat;
 • Tertilor care ne ajuta sa furnizam servicii IT, cum ar fi furnizorii de platforme, servicii de hosting, intretinere si suport pentru bazele noastre de date, precum si software-ul si aplicatiile noastre care pot contine date despre dumneavoastra (astfel de servicii ar putea implica uneori accesul la date pentru indepliniarea sarcinilor cerute);

Putem , de asemenea, dezvalui datele dumneavoastra personale altor terti in scopurile detaliate mai jos:

 • In cazul in care Elyart sau o parte din activele sale sunt achizitionate de o terta parte, datele dumneavoastra vor fi considerate ca fiind unul dintre activele transferate. In acest caz, datele dumneavoastra vor fi prelucrate de catre achizitor, care va actiona in calitate de noul operator de date, iar politica de confidentialitate a datelor va reglementa prelucrarea datelor dumneavoastra;
 • Daca suntem obligati sa devaluim sau sa permitem accesul la datele dumneavoastra pentru a respecta o obligatie impusa de lege, o decizie sau o hotarare judecatoreasca sau administrative sau pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranta Elyart, clientii sau pe angajatii acesteia.
 • Daca v-ati dat consimtamantul ca noi sa putem face acest lucru sau daca legea ne permite.
 • Daca serviciul la care v-ati abonat a fost creat de Elyart impreuna cu un partener (de exemplu, o aplicatie co-branded). In acest caz, Elyart si partenerul sau proceseaza datele dumneavoastra personale, fiecare in scopuri proprii si, ca atare, datele dumneavoastra sunt procesate de Elyart in conformitate cu aceasta Politica cu privier la Protectia datelor personale si de catre partener, care actioneaza, de asemenea, in calitate de operator de date, acestei prelucrari de date fiindu-I aplicabile termenii si conditiile, precum si politica privind protectia datelor personale ale partenerului.
 • In cazul in care ati fost de acord sa primiti comunicate de tip commercial si de marketing de la un partener Elyart printr-un opt-in dedicat. In acest caz, datele dumneavoastra sunt procesate de partenerul respective care actioneaza in calitate de operator de date, acestei prelucrari de date fiindu-i aplicabile termenii si conditiile, precum si politica privind protectia datelor personale ale partenerului.
 • Putem publica pe suporturile noastre continut din retelele de socializare. In cazul in care consultati continutul din retelele de socializare pe site-ul/aplicatiile noastre, un fisier cookie din respective retea sociala poate fi stocat pe dispozitiv. Va invitam sa cititi Politica de cookie a acestor retele de socializare pentru mai multe informatii.

Nu oferim sau vindem datele dumneavoastra cu caracter personal.

UNDE STOCAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Datele dumneavoastra nu sunt stocate intr-o tara situatia in afara Spatiului Economic Europea (“SEE”). Acestea pot fi transferate catre furnizori care lucreaza pentru noi asa cum este detaliat mai sus. Unii dintre acestia sunt situati in afara Spatiului Economic European, respective US, acestia fiind parte din Privacy Shield. Transferul acestor date se face numai intr-un mod securizat si in conformitate cu reglementarile aplicabile.

Daca vom transfera datele dumneavoastre catre tari care nu asigura un nivel adecvat de protectie pentru datele personale transmise, ne angajam sa luam masurile necesare pentru a ne asigura ca tertii carora le sunt transferate respecta termenii si conditiile stabilite in aceasta Politica. Aceste masuri pot include controlul direct al standardelor aplicate de aceste parti terte ca element de protectie si securizare a Datelor si/sau executarea unor acorduri corespunzatoare (de exemplu, clauzele contractuale standard adoptate de Comisia Uniunii Europene) si/sau lucrul cu furnizorii parte a Privacy Shield. In cazul in care un astfel de transfer se va face, veti fi instiintati despre transfer si despre beneficiarii transferurirlor (tertele parti).

 

CAT TIMP SUNT PASTRATE DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Pastram datele dumneavoastra numai pentru perioada necesara pentru atingerea scopului pentru care detinem datele, pentru a satisface nevoile dumneavoastra sau pentru a ne indeplini obligatiile impuse de lege.

Pentru a sti cat timp pot fi pastrate datele dumneavoastra, folosim urmatoarele criterii:

 • Atunci cand achizitionati produse si servicii, pastram datele dumneavoastra personale pe durata relatiei noastre contractuale;
 • In cazul in care participate la o oferta promotionala, pastram datele dumneavoastra personale pe durata ofertei promotionale;
 • In cazul in care ne contactati pentru o intrebare, pastram datele dumneavoastra personale pe durata neceara procesarii intrebarilor dumneavoastra, dar nu mai mult de 3 ani de la ultima corespondenta trimisa;
 • In cazul in care create un cont, pastram datele dumneavoastra personale pana cand solicitati sa le stergem sau dupa o perioada de inactivitate definite in conformitate cu reglementarile si indrumarile locale. In acest sens, mentionam ca datele prelucrate in acest scop vor fi sterse la 3 ani dupa ultima interactiune cu utilizatorul contului;
 • In cazul in care v-ati oferit consimtatmantul pentru marketing direct, pastram datele dumneavoastra personale pana cand va dezabonati sau solicitati sa le stergem sau dupa o perioada de inactivitate definite in conformitate cu reglementarile si indrumarile locale. In acest sens, mentionam ca datele stocate in bazele noastre de date in sistemul CRM pentru scopul comunicarilor de marketing direct sunt sterse din evidentele acestor baze de date la 3 ani de la ultima interactiune cu dumneavoastra;
 • In cazul in care modulele cookie sunt stocate pe computer, le pastram atata timp cat este necesar pentru ca acestea sa isi atinga scopurile (de exemplu, pe durata unei sesiuni pentru cookie-urile de cos de cumparaturi sau cookie-urile pentru ID-uri de sesiune) si pentru o perioada definite in conformitate cu reglementarile si indrumarile locale. In acest sens, mentionam ca datele prelucrate prin modulele de cookies folosite pentru a funriza publicitate comportamentala online, pentru a ne personaliza serviciile pentru dumneavoastra si pentru a permite distribuirea continutului nostrum pe site-uri de socializare (butoane de distribuire destinate afisarii site-ului), vor fi pastrate pentru o perioada de maxim 90 de zile de la colectarea acestora, in baza consimtamantului dumneavoastra.

Putem pastra anumite date cu caracter personal pentru a ne conforma obligatiile legale sau de reglementare, precum si pentru a ne permite sa ne gestionam drepturile sau in scopuri statistice sau istorice.

Atunci cand nu mai trebuie sa folosim datele dumneavoastra personale, acestea sunt eliminate din sistemele si inregistrarile noastre sau sunt anonimizate, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat cu ajutorul acestora.

 

SUNT SECURIZATE DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL?

Ne angajam sa pastram datele dumneavoastra personale in siguranta si luam toate masurile de precautie rezonabile pentru a face acest lucru. Ne obligam in mod contractual ca partile terte de incredere care va gestioneaza datele personale sa faca acelasi lucru.

Facem tot ce ne sta in putinta pentru a va proteja datele personale si, dupa ce primim date cu caracter personal, folosim procedure stricte si caracteristici de Securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat. Deoarece transmiterea informatiilor prin internet nu este complet sigura, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastra transmise pe site-ul nostru. Ca atare, orice transmitere de date este pe propriul dumneavoastra risc.

 

LEGATURI CATRE SITE-URI TERTE SI CONECTAREA PRIN INTERMEDIUL SITE-URILOR DE SOCIALIZARE

Site-ul Elyart poate contine din cand in cand legaturi catre si de pe site-urile web ale retelelor noastre partenere, ale agentiilor de publicitate sau ale afiliatilor. Daca urmati un link catre oricare dintre aceste site-uri web, retineti ca aceste site-uri web au propriile politici de confidentialitate si ca nu suntem responsabili si nu putem fi trasi la raspundere pentru aceste politici. Verificati aceste politici inainte de a transmite date personale acestor site-uri web.

 

Elyart respecta dreptul dumneavoastra la confidentialitatea datelor personale.

Drepturile dumneavoastra sunt:

 1. Dreptul de a fi informat – aveti dreptul sa primiti informatii clare, transparente, usor de inteles si usor accesibile cu privire la modul in care folosim Datele dumneavoastra si despre drepturile dumneavoastra. Acesta este scopul informatiilor incluse in aceasta politica.
 2. Dreptul la acces – aveti dreptul de a accesa datele personale pe care le detinem. Prima furnizare de informatii se va face fara a percepe niciun fel de taxa. Daca veti mai avea nevoie de copii ale informatiilor deja furnizate, este posibil sa percepem o taxa rezonabila tinand cont de costurile administrative de furnizare a informatiilor. Solicitarile vadit neintemeiate, excesive sau repetate pot sa nu primeasca un raspuns.
 3. Dreptul de a rectifica – aveti dreptul sa cereti ca datele dumneavoastra sa fie rectificate daca sunt inexacte sau invechite si/sau sa le completati daca acestea sunt incomplete. Pentru a face acest lucru, va rugam sa ne contactati. Daca aveti un cont, poate fi mai usor sa va corectati propriile date prin intermediul functiei “Contul meu”.
 4. Dreptul la stergere si dreptul de a fi uitat – In uneie cazul, aveti dreptul de a obtine stergerea sau distrugere datelor dumneavoastra. Acesta nu este un drept absolut, deoarece uneori s-ar putea sa fim fortati sa patram datele dumneavoastra din motive legale sau juridice.
 5. Dreptul de a va opune marketing-ului direct, inclusive profilarea – Va puteti dezabona sau renunta la comunicarea noastra de marketing direct in orice moment. Este mai usor sa faceti acest lucru dand click pe link-ul “dezabonare” in orice e-mail sau comunicare pe care vi le trimitem.
 6. Dreptul de a retrage consimtamantul in orice moment pentru prelucrarea datelor pe baza consimtamantului – Va puteti retrage consimtamantul in ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra atunci cand o astfel de procesare se bazeaza pe consimtamant. Retragerea consimtamantului nu afecteaza legalitatea prelucratii pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.
 7. Dreptul de a va opune prelucrarii bazate pe interese legitime – Va puteti opune in orice moment prelucrarii datelor dumneavoastra atuinci cand o astfel de prelucrare se bazeaza pe un interes legitim.
 8. Dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati competente – Aveti dreptul sa depuneti o plangere in fata autoritatii de protectie a datelor din tara dumneavoastra pentru a contesta practicile de protectie a datelor oferite de Elyart.
 9. Dreptul la portabilitatea datelor – Aveti dreptul sa mutate, sa copiati sau sa transferati datele care va intereseaza din baza noastra de date intr-o alta. Acest lucru se aplica numai datelor pe care le-ati furnizat, atunci cand procesarea se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra sau pe baza unui contract si este implementata prin mijloace automate.

10. Dreptul de a restrictiona – Aveti dreptul sa solicitati restrictionarea procesarii datelor dumneavoastra. Acest lucru inseamna ca prelucrarea datelor dumneavoastra este limitata, astfel incat sa putem pastra datele, dar sa nu le utilizam sau sa le procesam. Acest drept se aplica in circumstante specific prevazute de Regulamentul General privind Protectia Datelor, si anume:

 • Exactitatea datelor este contestata de persoana vizata (adica de dumneavoastra), pentru o perioada care permite operatorului (adica Elyart) sa verifice corectitudinea datelor.
 • Prelucrarea este ilegala si persoana vizata (adica dumneavoastra) se opune stergerii datelor si solicita restrictia de utilizare a acestora
 • Operatorul nu mai are nevoie de date pentru prelucrare, dar acestea sunt solicitate de persoana vizata pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale.
 • Persoana vizata a ridicat obiectii procesarii bazata pe motive legitime din partea operatorului in temeiul verificarii daca motivele legitime ale operatorului depasesc pe cele ale persoanei vizate.

11.Dreptul de a dezactiva Cookies – in afara de dreptul de a retrage consimtamantul pentru cookie-urile in legatura cu care consimtamantul a fost necesar, aveti dreptul sa dezactivati modulele cookie. Setarile din browser-ele de Internet sunt de obicei programate in mod implicit pentru a accepta modulele cookie, dar puteti sa le reglati usor modificand seteraile browser-ului.