Ce înseamnă când pierzi verigheta și alte superstiții legate de nuntă

Tradiția populară românească este bogată în superstiții și nu trebuie să ne mire că nici nunta, un eveniment atât de important, nu a scăpat de ele. De la ce înseamnă când pierzi verigheta până la ce se întâmplă dacă plouă în ziua cea mare, superstițiile legate de nuntă sunt numeroase, unele amuzante, altele destul de bizare. Ți-am pregătit o listă cu câteva dintre cele mai întâlnite dintre acestea. Tu decizi dacă le respecți sau nu.
1. Pierderea verighetei prevestește divorțul
Verigheta este unul dintre simbolurile căsătoriei și multe dintre superstițiile legate de nuntă o menționează. De fapt, este atât de importantă încât se spune că pierderea ei prevestește o căsnicie nefericită și divorțul. În unele zone ale țării, se crede că acest lucru înseamnă că unul dintre miri va muri. Chiar dacă nu crezi în această superstiție, cu siguranță vei avea grijă de verighetă. Fie că este una simplă, de argint, sau una cu diamante, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să o pierzi.
2.O verighetă care nu ți se potrivește este un semn rău
Dacă tot vorbim de verighete, este bine să știi că este important să te asiguri și că alegi mărimea potrivită. În caz contrar, riști să ai o căsnicie nefericită. O verighetă prea mică ar fi, se pare, semnul unei gelozii excesive, iar una prea largă prevestește despărțire, lipsă de fidelitate și afecțiune.
3. Ploaia aduce noroc
Se anunță ploi în ziua nunții? Te poți consola cu ideea că se pare că acest lucru ar fi un semn bun. Se spune că ploaia este un semn al prosperității și că mirii cărora le plouă la nuntă vor avea parte de bogăție și noroc. Bătrânii mai spun și că, dacă plouă în ziua nunții tale, vei avea și mulți copii.
4. Perlele aduc ghinion
O altă superstiție pe care o vei întâlni nu doar în România, ci și în alte părți ale lumii este acea că perlele sunt un simbol al suferinței și că ar reprezenta lacrimile miresei. Vei fi, mai mult ca sigur, sfătuită să eviți să porți astfel de bijuterii în ziua nunții.
5. Claxoanele alungă spiritele rele
Știi obiceiul acela, destul de iritant de altfel, ca mașinile din alaiul de nuntă să claxoneze? Ei bine, se pare că are și el rostul său. Se crede că astfel sunt alungate spiritele rele.
6. Nu este bine să faci nunta în mai
Se spune că dacă faci nunta în luna mai, căsnicia va fi plină de ghinion și nu va rezista prea mult. Vinovate de acest lucru ar fi, se pare, ielele. Din punct de vedere religios, nu există niciun motiv pentru a evita să te căsătorești în luna mai, așa că multe cupluri aleg să nu țină cont de această superstiție.
7. Ceva nou, ceva vechi, ceva albastru și ceva împrumutat
Această superstiție nu ne aparține ca popor, dar a fost adoptată cu entuziasm și de miresele din România, probabil și pentru că nu este deloc greu de respectat. Fiecare dintre cele patru obiecte ar avea semnificația sa:
- Ceva vechi - continuitate;
- Ceva nou - optimism pentru viitor;
- Ceva împrumutat - fericire împrumutată;
- Ceva albastru - puritatea, dragoste și fidelitate.
8. Nu este bine ca doi frați să se căsătorească în același an
Se spune că acela dintre ei care se căsătorește al doilea va avea o căsnicie nefericită. Ținând cont de faptul că organizarea unei nunți poate fi destul de costisitoare, este posibil ca această superstiție să aibă la bază mai degrabă motive economice. În alte țări se crede chiar că dacă sora mai mică se căsătorește prima, cea mare trebuie să danseze desculță la nuntă, altfel riscă să nu-și găsească niciodată un soț.
9. Mireasa care cumpără singură verighetele nu se va mai căsători
Revenind la verighete, o altă superstiție legată de acestea spune că, dacă le vei cumpăra singură, vei avea ghinion și riști ca nunta să nu mai aibă loc. Așa că, dacă vrei să eviți asta, invită-ți logodnicul să alegeți împreună unul dintre modelele de verighete de pe site-ul nostru. Experiența va fi și mai plăcută dacă faceți asta împreună.
10 Ziua în care are loc nunta trebuie aleasă cu grijă
Se pare că nu doar luna în care te căsătorești este importantă, ci și ziua săptămânii în care o faci. Se crede că nu este bine să te căsătorești în zilele de marți, miercuri sau vineri. De fapt, nici măcar să te logodești nu este indicat să o faci în zilele respective. De asemenea, se mai spune și că nu este bine să te căsătorești în ziua ta de naștere sau în cea a viitorului soț. În unele țări, chiar și sâmbăta apare pe lista de zile cu ghinion pentru nuntă.
11. Cine va fi călcat pe picior se va afla sub papuc toată viață
Nu ar trebui să te surprindă dacă printre sfaturile pe care le vei primi în apropierea nunții va fi și acela de a-l călca pe mire pe picior în biserică sau la ieșirea din lăcașul de cult. Dacă faci acest lucru, se spune că vei avea întotdeauna ultimul cuvânt de spus în casă.
Lista superstițiilor legate de nuntă este mult mai lungă, iar asta fără a le include și pe cele din alte țări. Dacă ții sau nu cont de ele, depinde doar de tine. Dacă da, atunci când îți comanzi verighetele de pe elyart.ro, asigură-te că nu ești singură, ci împreună cu viitorul soț și că alegeți mărimea corectă.